Kategorie receptů
- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pšeničná krupice | 30 |
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr | 200 |
Mléko odstředěné průměr | 30 |
Solamyl | 10 |
Jahody | 150 |
Energetická hodnota celkem: 1538 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 53,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z tvarohu, špetky soli, mléka, krupičky a solamylu vypracujte těsto. Z hmoty tvořte knedlíky, které vkládejte do vařící vody a zvolna vařte (krátce po zavaření je opatrně zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu). Jahody omyjte, nechte okapat a rozšlehejte na kaši. Po uvaření knedlíky vyndejte na talíř a přelijte jahodovým pyré.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.